english

Overval in Ypenburg

Opdrachtgever: Nederlands Forensisch Instituut
Opdracht: Een familiespel over het NFI
Onderwerp: Sporen onderzoeken

Het NFI zocht een origineel eindejaarsgeschenk voor relaties en personeel, een geschenk met aandacht voor de specifieke producten en diensten van het NFI. Het NFI onderzoekt sporen en levert hoogwaardige forensische analyses.

Samen met de experts van het NFI heeft Spel-Maker een bordspel gemaakt voor het hele gezin waarin de spelers in de huid kruipen van een forensisch rechercheur. Tijdens het spel verzamelen de spelers sporen op 3 plaatsen delict en laten de sporen bij het NFI onderzoeken.

Spelsamenvatting
In de regio Den Haag zijn tegelijkertijd drie banken overvallen. Bij alledrie de overvallen is gebruik gemaakt van explosieven en vluchtauto┬┤s. Er zijn twee mogelijke scenario┬┤s: Alledrie de overvallen waren het werk van de “Bende van Ypenburg”, of het waren verschillende daders.

De spelers gaan sporen verzamelen op de 3 plaatsen delict. Als een speler 9 sporen heeft verzameld mag deze speler naar het NFI om 1 voor 1 alle sporen te laten onderzoeken. De eerste speler die scenario A of scenario B bewijst wint het spel.