english

Lancering bordspel Heierroth tijdens smokkelfeest

Het bordspel Heierroth van Stramproy is op 26 januari gelanceerd tijdens een groot smokkelfeest. Geïnspireerd op thema’s uit het spel zoals smokkelen, kopen en verkopen van onroerend goed, handel in boter, melk en kaas. Stramproy is in de ban van het unieke bordspel dat speciaal werd gemaakt ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van buurtvereniging de Hei.

Welk dorp kan zeggen dat ze een eigen bordspel heeft?! Stramproy verkeert in die unieke positie. Het unieke spel heeft klinkende namen als boerderij Groone, Kuulkes, De Heyerkapel en Vleet. Voor de echte Royer heel herkenbaar. Winnaar is de speler die er in slaagt de Brookmeule te kopen. Het grote smokkelfeest rondom de presentatie van het spel werd een gezellige bijeenkomst met veel presentaties, sketches en gratis proeverijen van vleesgerechten en wijn. Tijdens het smokkelfeest werd het bordspel verkocht. Een deel van de opbrengst zal door buurtvereniging De Hei geschonken worden aan een plaatselijk goed doel.

De ontwikkeling van het spel is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van stichting Ark. De vraag naar bordspellen is weer toegenomen. Dat hebben de speelgoedwinkels tijdens de feestdagen duidelijk gemerkt.

Link naar bericht:

http://www.weerttv.nl/site/nwsid,1251/nieuwsitem.html#.UvJSpmJ5NqE

Link naar video:

http://www.l1.nl/video/stramproy-heeft-eigen-monopoly-spel-30-dec-2013