english

Introductiespel voor Vluchtelingenwerk

VluchtelingenWerk komt op voor de rechten van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland. Vrijwilligers en beroepskrachten zetten zich dagelijks in om vluchtelingen een zo goed mogelijke start in Nederland te geven.

VluchtelingenWerk gaat dit spel op maat inzetten tijdens de introductietraining voor alle nieuwe medewerkers en vrijwilligers. De leerdoelen van het spel zijn: Kennis opdoen over de belangrijkste processen binnen de organisatie en de valkuilen in deze processen, en beter bekend worden met visie, missie en beleid van VluchtelingenWerk.

Tijdens het spel ontvangen de spelers herkenbare cases, en ze gebruiken de onderdelen van de VW organisatie om de vluchteling zo goed mogelijk verder te helpen. De leerdoelen van het spel sluiten naadloos aan bij de introductie training.

Hennie Broekhuis, VWNederland:

“Ik heb het spel meegegeven aan enkele teamleiders. Iedereen kwam enthousiast melden dat het een succes was geweest. Spelers vonden het een eye-opener om te zien wat er zoal gebeurt bij VluchtelingenWerk. Ook het werken met de case kaarten was erg leerzaam.”