Nederlands

Heruitgave van “Het gezonde leefstijlspel”

Maak gezonde keuzes in je eigen omgeving.

For the GGD Haaglanden we made a reissue of "The healthy lifestyle game",,nl,Together with the experts from GGD Haaglanden,,nl,Spel-Maker a game made to raise awareness of lower-educated parents in The Hague and surroundings of the risks of an unhealthy lifestyle on the development of their young children,,nl,kenmerk.nl/het-gezonde-leefstijlspel,,en.

Iedere dag maken ouders van jonge kinderen thuis en in hun omgeving keuzes die belangrijk zijn voor de gezondheid van je kind. Wat zal ik koken? Laat ik mijn dochter alweer chips eten en TV kijken? Mag mijn zoon op een sport?

Samen met de experts van GGD Haaglanden heeft Spel-Maker een spel gemaakt om lager opgeleide ouders in Den Haag en omstreken bewust te maken van de risico’s van een ongezonde levensstijl op de ontwikkeling van hun jonge kinderen.

Het speelbord is een duidelijk herkenbare stadswijk. De wijk heeft een centrum (in het midden) en enkele omliggende straten. In de wijk herkennen de spelers diverse locaties (School, Supermarkt, Buurtcentrum). Tijdens het spel discussiëren de ouders met de spelleider over dagelijkse keuzes aangaande Voeding, Beweging en Opvoeding.

For more information, view kenmerk.nl/het-gezonde-leefstijlspel